Ruxandra Folostina

Lector univ. dr. la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, expert psiholog definitiv

Ruxandra Foloştină este Psiholog cu drept de liberă practică, psiholog specialist, atestat profesional în condiţiile Legii nr.213/2004, în specialitatea psihologie educaţională. Este licenţiată a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, promoţia 2004. Doctor în Psihologie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, 2011. Cadru didactic titular al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, la disciplinele: Programe de comunicare şi limbaj augmentativ, Metodologia cercetării psihopedagogice, Managementul educaţiei speciale. Specialist evaluare şi intervenţie clinică la persoanele cu nevoi speciale. Visiting professor la Universitatea din Limerick (Irlanda), precum şi la Universitatea din Barcelona (Spania). Ca şi competenţe, expertiza nivelului inteligenţei cognitive, a inteligenţei emoţionale, a nivelului de maturizare socio-afectivă. Evaluarea comportamentului, inclusiv a nivelului de agresivitate (fizică, verbală, impulsivitate), a personalităţii, a stimei şi a imaginii de sine, etc.

Ruxandra Foloştină – Lector. univ. dr. la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, expert psiholog definitiv şi va susţine modulul de dezvoltare persoanală/profesională, oferind strategii de depăşire a momentelor de neîncredere în sine, anxietate, timiditate, renunţarea la modele disfuncţionale de comportament şi înlocuirea cu unele mai adaptative, identificarea calităţilor personale care te pot valoriza profesional, precum şi tehnicii de dezvoltare şi cunoastere a limbajul nonverbal, elementelor de psiholingvistică care te pot ajuta în fomularea pledoariilor, tehnici de manipulare prin comportament verbal şi nonverbal.