COMUNICARE JUDICIARA PERSUASIVA

Adrian Toni Neacșu, autorul cărții juridice eveniment "Convinge judecătorul – Tehnica și arta convingerii instanței" și a lucrării aflată în tipar "Comunicarea judiciară eficientă în scris", a elaborat special pentru acest eveniment suportul de curs prin care prezintă o metodă simplă și practică prin care fiecare avocat își poate controla calitatea comunicării judiciare cu instanța.

Autorul vă propune mai mult decât o serie de sfaturi: o adevărată metodă de comunicare judiciară, un ghid practic de metodologie a cererilor persuasive. Este o metodă practică, orientată spre eficiență și succes individual. Este o metodă ce are drept valori fundamentale pragmatismul, realismul, minimalismul și dezambiguizarea.

Scopul fundamental al avocatului este să câștige procesul. Nu poate face acest lucru decât dacă convinge instanța că are dreptate. Avocatul nu are la dispoziție în esență decât două instrumente pentru a convinge judecătorul și pentru a câștiga procese: scrisul și vorbitul. El trebuie în primul rând să scrie bine, să scrie eficient și să scrie persuasiv. Ca orice scriere profesională, tehnica scrierii juridice poate fi sistematizată, studiată, învățată. În al doilea rând, pentru a câștiga, avocatul trebuie să vorbească eficient în fața instanței. Procesele în ziua de astăzi se desfășoară sub presiunea timpului. Este esențial ca avocatul să folosească timpul comprimat pe care îl are la dispoziție pentru a vorbi în fața instanței în vederea obținerii maximului de eficiență.

Însă, care sunt așteptările instanței, cum se vede activitatea avocaților din perspectiva judecătorilor, cum primește judecătorul cererile verbale sau scrise ale avocatului, ce-i place și ce-i displace judecătorului din strategia avocatului, ce sfaturi i-ar da dacă ar avea voie? Altfel spus, cum se vede procesul din perspectiva judecătorului? Programul de training BE A SPECIAL LAWYER, din care face parte si modulul de COMUNICARE JUDICIARĂ PERSUASIVĂ își propune să familiarizeze cursanții cu felul în care judecătorii văd desfășurarea procesului, administrarea dosarului și diferitele acțiuni punctuale ale avocaților implicați. Este o abordare practică, în care cursanții sunt ajutați să adopte perspectiva unui judecător ipotetic, pentru a învăța care sunt cele mai bune abordări pe care trebuie să le aibă în activitatea practică în fața judecătorilor reali, astfel încât să-și crească eficiența.

Programul de training BE A SPECIAL LAWYER, din cadrul căruia face parte şi cursul de COMUNICARE JUDICIARĂ PERSUASIVĂ este un produs inovator, atât prin modul şi tematica de abordare a cursului cât şi prin faptul că este un produs unic, susţinut de un fost judecător cu 15 ani experienţă în sistemul judiciar, inclusiv în cadrul conducerii Consiliului Superior al Magistraturii.

AGENDA TRAINING

 • Compoziția, structura și aspectul cererilor judiciare persuasive
 • Cum se pregăteşte judecătorul pentru şedinţa de judecată
 • Cum citește judecătorul cererile de chemare în judecată ori celelalte cereri
 • Ce fel de atitudini îi plac judecătorului în sala de judecată și care nu-i plac
 • Cum te poți remarca în fața judecătorului
 • Ce trebuie să eviți pentru a nu intra în conflict cu instanța
 • De ce unele strategii garantează succesul iar altele sunt dezastruoase ș.a.
 • Care sunt regulile esențiale în redactarea documentelor juridice
 • Cum să-ți remarce judecătorul cererea chiar de la prima vedere
 • Care este tonul câștigător în fața judecătorului
 • Ce trebuie să eviți întotdeauna în documentele depuse în instanță

BENEFICIILE CURSANTULUI

 • Cursul oferă participanților șansa aflării perspectivei judecătorilor asupra dosarelor și își propune să-i înarmeze pe participanți cu abilități, competențe, cunoștințe și instrumente esențiale pentru îmbunătățirea șanselor de a reține atenția și a convinge instanța
 • Cum se vede procesul prin ochii unui judecător, care e perspectiva lui asupra activității avocatului în dosar
 • Îmbunătățește puterea de persuasiune a cererilor scrise